Onias Landveld: De nieuwe stadsdichter van Tilburg


Hij is de opvolger van Martin Beversluis. Op 27 augustus 2017 werd hij geïnstalleerd als stadsdichter tijdens de 20e editie van "Boeken rond het Paleis". 

Onias Landveld is dichter en Spoken Word Artist, winnaar van de 2015 Van Dale Spoken Award voor storytelling en jurylid Tilburgs Junior Stadsdichter. Hij geeft cursussen in Public Speaking en Corporate Storytelling en schrijft business concepten en kinderverhalen.

Landveld is in 1985 geboren in Paramaribo en woont na een eerdere korte periode in Nederland en sinds 1998 in Tilburg. Altijd zoekende om iemand te raken met een memorabele boodschap, smeedt hij met woorden banden. 

Wat doet de stadsdichter?

De stadsdichter schrijft gedichten over Tilburg en geeft voordrachten en performances. De dichter heeft daarbij de vrijheid om te schrijven waarover hij/zij wil. Het gaat om minimaal 6 gedichten per jaar, verspreid over het jaar.

Tilburg heeft sinds 2003 een stadsdichter. Elke twee jaar wordt een nieuwe dichter benoemd. Het is zijn /haar opdracht om gedichten te maken over de stad of gebeurtenissen in de stad. Eerdere stadsdichters waren Jace van de Ven, Nick J. Swarth, Frank van Pamelen, Cees van Raak en Esther Porcelijn.